Говорячи про ситуацію в Україні та відповідаючи на запитання Посла стосовно перспективи знаходження компромісу і розблокування роботи Верховної Ради, заступник Голови Верховної Ради повідомив, що опозиційні та провладні фракції працюють над спільним документом, який дав би змогу парламенту розпочати свою роботу.
Водночас Р. Кошулинський зауважив: те, що сьогодні відбувається в українському парламенті, можна назвати «зміною парламентської культури в Україні». «Найскладніше ламати звичку, яка склалася у парламенті впродовж попередніх каденцій. Тому виконання тих завдань, яке суспільство поставило перед новим парламентом, а саме: процес впровадження особистого голосування та персональної відповідальності, переходу до нормальних цивілізованих взаємин є необхідним», — наголосив він.
Мало того, заступник Голови Верховної Ради нагадав пану Послу, що «взаємини між більшістю і меншістю у Верховній Раді не оформлені законодавчо». «У нас немає традиції взаємин не прописаних і немає узаконених. Сьогодні ми це творимо», — зазначив він.
Руслан Кошулинський повідомив, що «на сьогодні є два документи, які більшість і опозиція мають спільно ухвалити: зміни до Закону про Регламент, які б передбачали механізм контролю та санкції за неособисте голосування та заява щодо прагнень українського парламенту в євроінтеграційному процесі». 
 Надзвичайний і Повноважний Посол США у свою чергу зауважив, що вітає прагнення України долучитися до спільноти демократичних європейських країн та зазначив, що ухвалення відповідних документів стало б сильним сигналом для європейських країн. Дж. Теффт також наголосив, що «перспективи для України в Європейському Союзі справді величезні».
Насамкінець заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський та Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт подякували один одному за зустріч та, проводячи паралелі з погодними умовами в Україні, висловили сподівання, що сніг, який був за вікном на початку зустрічі, дасть можливість зібрати ще більший врожай взаємин між Україною та США, а сонце, яке засвітило у вікно наприкінці зустрічі, стане символом їх тепла та дружності.
Прес-служба заступника Голови Верховної Ради.
Заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джоном Теффтом (на знімку). Під час зустрічі сторони обмінялися досвідом роботи законодавчих органів своїх країн та висловилися за необхідність їх поглиблення.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.