Доки виборці, котрі мітингували під вікнами будівлі Верховної Ради Автономної Республіки Крим, намагалися звернути увагу депутатів на високі тарифи на послуги ЖКГ (на знімку), у сесійній залі вирішували кадрові питання.
Попри наполегливі прохання представників депутатської фракції «Курултай-Рух» зняти з порядку денного питання про призначення нового голови постійної комісії (ПК) ВР АРК з міжнаціональних відносин і проблем депортованих громадян, а також попередження голови фракції Рефата Чубарова про те, що новопризначеного керівника ПК фракція виключить зі свого складу, голосування за кандидатуру Енвера Абдураїмова було результативним.
Голосування за призначення Івана Ванханена на посаду голови Рескому з транспорту і зв’язку хоча й було менш емоційним, але теж виявилося результативним.
Кадрові перестановки стали приводом для уїдливих коментарів одразу ж після завершення пленарного засідання. У ЗМІ оперативно з’явилася реакція на перше призначення: Мустафа Джемілєв має намір скликати позачергову сесію Курултаю для того, щоб оприлюднити «...офіційну позицію кримськотатарського народу щодо суспільно-політичної ситуації в Криму та Україні». Повідомлення ЗМІ про намір влади автономії провести ротацію чиновників — кримських татар у Меджлісі — розглядають як курс влади на те, «...щоб усіх близьких до Меджлісу людей, яких не так багато залишилося в структурах влади, відстороняти і набирати в структури влади «могильовських» (Анатолій Могильов — Голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим. — Ред.) татар».
Практично відразу після призначення нового голови ПК з міжнаціональних відносин і проблем депортованих громадян Р. Чубаров оголосив про виключення із фракції «Курултай-Рух» Енвера Абдураїмова.
У свою чергу, у своєму першому інтерв’ю на новій посаді Е. Абдураїмов на адресу попередників висунув свої претензії: «Представницькі органи нацменшин, які брали на себе відповідальність за розв’язання всіх проблем депортованих, показали свою неспроможність у підходах. Тобто це був деструктивний метод ведення роботи в інтересах депортованих. Я готовий до конструктивної роботи з усіма органами влади».
Сімферополь.
Фото автора.