Наступного року на Харківщині планують відкрити три нові фізкультурно-оздоровчі комплекси — у райцентрах Лозова, Первомайський і Вовчанськ. Про це повідомив директор департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Дмитро Перепелиця.

Він зазначив, що у зведення спортивних споруд в області наразі інвестують десятки мільйонів гривень. У 2012 році побудовано 17 майданчиків зі штучним покриттям, 32 вуличні тренажерні комплекси в сільських районах, зал боксу в селищі Печеніги, виконано капітальний ремонт у ДЮСШ «Юність» у місті Лозова та в обласній школі вищої спортивної майстерності. У Близнюківському районі на стадіоні імені Н. Биченка відкрито будівлю ДЮСШ із реконструйованим залом важкої атлетики, відремонтованими покрівлею, душовими і туалетними кімнатами.

— Предметом нашої особливої гордості є новий фізкультурно-оздоровчий комплекс у смт Борова. Це унікальна споруда, де сьогодні вже розписано години занять від найменших його жителів до ветеранів, які там із задоволенням займаються. У квітні в нашій області профільне міністерство планує провести Всеукраїнську колегію по «Спорту для всіх». Гадаю, ми проводитимемо її у райцентрі Борова, щоб наші колеги на власні очі побачили цей багатофункціональний модульний комплекс й усвідомили необхідність їх створення. Вони істотно змінять життя периферії, стануть головними майданчиками культурного й здорового життя. Вважаю, що буде дуже добре, якщо такі фізкультурно-оздоровчі комплекси з’являться не тільки в більшості регіонів Харківщини, а й у всіх великих і малих селищах України, — наголосив Д. Перепелиця.

Харків.