У посланні з цього приводу генеральний секретар ООН Пан Гі Мун акцентував увагу на нерівності у світі, що зростає, яка не дозволяє мільйонам людей вирватися з убогості. «Ми повсюдно спостерігаємо розширення можливостей для небагатьох і лише зростаючу нерівність для більшості», — сказав Пан Гі Мун, передає Центр новин ООН.
Він нагадав, що, ухвалюючи Цілі в галузі розвитку, сформульовані в Декларації тисячоліття, лідери держав зобов’язалися створювати більш рівні й справедливі умови у світі.
В Україні це свято відзначають з минулого року, згідно з відповідним указом Президента. Дотримання конституційних прав громадян є основним критерієм рівня розвитку суспільства й головною ознакою соціальної держави. Про це заявив Віктор Янукович у Зверненні з приводу Дня соціальної справедливості.
«Відповідаючи сподіванням людей, ми робимо певні кроки на шляху системної модернізації країни. Саме на впровадження європейських стандартів життя націлено Програму економічних реформ на 2010—2014 роки «Багате суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава й соціальні ініціативи», — цитує звернення прес-служба глави держави.
Президент упевнений, що «зростання зайнятості, підвищення розмірів зарплат, пенсій, стипендій, а також забезпечення адресності надання допомоги й надалі сприятиме зміцненню соціально-економічної рівноваги й стабільності в Україні».
А от міністр соціальної політики України Наталя Королевська пообіцяла вже в наступному році разом із профспілками й роботодавцями підготувати Національну доповідь щодо забезпечення соцсправедливості в нашій державі. На жаль, крім декларацій, поки що нічого конкретного профільне відомство запропонувати не може.