У Києві відбувся благодійний бал-маскарад «Карнавалія» на підтримку Петриківського розпису, що претендує на включення ЮНЕСКО до репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства. У заході взяли участь близько тисячі лідерів бізнесу та політики, зірок музики та кіно, літераторів і дипломатів.

Атрибутами балу, окрім традиційних карнавальних костюмів, стали картини, маски і вбрання з петриківським орнаментом. На ньому представляли культуру різних народів світу. В єдиній палітрі постали українське Стрітення, Віденської бал і Японський карнавал. Наші традиції було показано Дніпропетровським академічним фольклорно-хореографічним ансамблем «Славутич» та театром моди вихованців Дніпропетровського коледжу технології та дизайну. А до створення двометрового панно «Птаха щастя» у рамках майстер-класу від петриківських майстрів приєдналися понад 800 гостей вечора.

«Учасники заходу одностайно підтримали нашу ініціативу — надання Петриківському розпису статусу нематеріальної спадщини ЮНЕСКО, — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод. — А охочих відвідати наш край запрошуємо в унікальні тури «Петриківка — квітуча перлина Дніпропетровщини» і «Стежки зеленого туризму», розроблені «Центром Зеленого туризму Дніпропетровщини».

Дніпропетровська область.

Фото надане прес-службою Дніпропетровської облради.