Про цю історію «Голос України» вже писав (востаннє – 23 жовтня минулого року в кореспонденції «Страмовище в центрі Полтави»). Приміщення колишнього Кадетського корпусу — історичної будівлі в центрі Полтави, що має статус пам’ятки архітектури, — через багато років нарешті повернули у комунальну власність міста. За радянських часів тут розміщувалося Полтавське вище зенітно-ракетне командне училище. 
Ще 1995 року його розформували, частину приміщень передали техуніверситету, частину – СБУ, а от головний корпус залишився без господаря. В історичній будівлі у самісінькому центрі міста оселилися... бомжі. Тут кілька разів виникали пожежі, через які згорів унікальний купол, що увінчував будинок. А 2004-го місцева влада без погодження з депутатами продала приміщення приватній особі. Корпус декілька разів переходив з рук у руки, аж доки не почав руйнуватися.
Днями рішенням сесії міської ради будівлю колишнього училища передано в комунальну власність. Її поки що зарахували на балансовий облік ЖЕО № 2. Для Кадетського корпусу наймуть охорону, і це убезпечить його від остаточного знищення. У Полтаві створено громадський комітет, який опікуватиметься долею цієї історичної будівлі.
Кадетський корпус до революції.
Фото Йосипа ХМЕЛЕВСЬКОГО.
 
Такий вигляд має будівля нині з тильної сторони.
Фото автора.