Розпорядження про фінансово-господарський аудит діяльності комунальних установ Тернопільської обласної ради та забезпечення звітів депутатів і постійних депутатських комісій підписав у присутності журналістів виконуючий обов’язки голови Тернопільської обласної ради Сергій Тарашевський.
За його словами, провести перевірку наявного майна громади області із залученням незалежного аудита його спонукали численні звернення керівників комунальних установ з приводу банкрутства, виплати зарплати, відчуження майна тощо. З’ясувалося, що деякі підприємства не мають необхідних правоустановчих та інших документів, невідомо, які з них по-справжньому збиткові, а які лише прикриваються збитковістю. Незважаючи на політичні бурі, які потрясають Тернопільську обласну раду, треба навести лад у використанні майна громади області, сказав Сергій Тарашевський.
На його переконання, депутати обласної ради мають регулярно звітувати перед своїми виборцями. Дехто це робить, але переважно зі сторінок газет чи в ефірі радіо і телебачення, що не може замінити живого спілкування з людьми. Тим часом у виборців накопичилося чимало запитань до своїх обранців, зокрема, з приводу того, чому досі не прийнято бюджет області? А кому їх поставити? Звичайно, примусити звітувати депутатів ніхто не зможе, але їх проситимуть зробити це до 31 березня.
Сергій Тарашевський повідомив також, що звернувся з відкритим листом до лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока з проханням посприяти у проведенні сесії обласної ради, а саме у реєстрації депутатів обласної ради від цієї політичної сили. Як відомо, 45-та сесія обласної ради триває з листопада. Депутати ніяк не можуть зібратися, щоб прийняти бюджет області на цей рік та вирішити низку інших актуальних питань життєдіяльності громади.
Тернопільська область.