Апеляційний суд Чернігівської області 18 лютого залишив без змін ухвалу Менського районного суду, який відмовив Юрію Луценку у звільненні з місць позбавлення волі за станом здоров’я. Його апеляцію не задоволено, оскільки, на думку суддів, хвороб, які надають таку можливість засудженим, у нього немає.
Екс-міністра внутрішніх справ звинуватив головуючого суддю у брехні, заявив, що в Україні немає незалежної судової системи. Ю. Луценко був обурений тим, що його хворобу печінки, висновки медекспертів суд не взяв до уваги.
«Усі медичні документи, які сьогодні розглядав суд та якими він керувався під час прийняття рішення, були надані виключно захисниками засудженого, — повідомив ЗМІ представник прокуратури Чернігівської області Володимир Пугачов. — Тобто це ті висновки та рекомендації, які робили лікарі і пенітенціарної служби, і лікарні Чернігівської області, і клініки «Оберіг», і МОЗ. Керуючись саме цими документами та нормативними актами, зокрема, спільним наказом МОЗ та ДПтСУ, яким визначено перелік захворювань, що передбачає звільнення від відбування покарання, суд прийняв рішення, яке фактично констатує відсутність хвороб Ю. Луценка у цьому переліку».
Чернігівська область.