Дзвінким акордом завершили чемпіонат світу у Новому Месті (Чехія) наші біатлоністки, показавши найвищий клас у естафеті 4x6 кілометрів!
1. Норвегія (1+9) 1:08:11.0; 2. Україна (0+5) +7.0; 3. Італія (0+4) +11.6; 4. Росія (0+7) +29.0; 5. Німеччина (0+11) +30.9; 6. Франція (0+13) +36.7; 7. Білорусь (1+7) +1:02.2; 8. Словаччина (0+14) +2:00.3.
Це була п’ята медаль українських біатлоністок (золота, срібна і три бронзові). І цей їхній срібний фініш випадковим не назвеш. На цьому чемпіонаті наші дівчата виступають переконливо і яскраво. На першому етапі естафети боротьбу вела Юлія Джима. За нею на дистанцію пішла Віта Семеренко, естафету у неї прийняла її сестра Валентина. А на останньому етапі справу вже довершувала Олена Підгрушна.
— Була впевнена, що сьогодні остання стрільба на останньому колі буде дуже важлива, — сказала Підгрушна. — Я заробила штрафне коло, але й інші теж, тому я подумала, що це мій шанс. Останнє коло вийшло божевільним...
Із великим задоволенням вітаємо нашу славну команду, котрій до снаги найвищі результати. Особливо варто відзначити киянку Юлю Джиму, адже це перша її медаль на чемпіонатах світу.
— Що тепер відчуваєте? — запитали Юлію.
— Мені дуже приємно, емоції просто переповнюють, але виплеснути я їх поки що не можу, вони десь усередині. Я ще не усвідомлюю, що відбувається. Взагалі, це було й передбачуване, і ні, в біатлоні всяке трапляється. У нас дуже сильна команда, дівчатка всі — розумнички. На цьому чемпіонаті вони такі молодці, стільки медалей вибороли! Такої кількості ми ще не здобували. Фурор, та й годі! Всі дуже раді, і в мене, нарешті, з’явилася медаль. Ура!
Про високий клас сумчанок сестер-близнюків Семеренко можна розповідати довго. Ну а тернополянка Олена Підгрушна стала справжньою героїнею цього змагання. Завдяки естафетному «сріблу» вона здобула повний комплект нагород.
Учора наші славні дівчата прилетіли додому. Україна славить своїх героїнь! Щира подяка українським біатлоністкам і їхнім наставникам на чолі з президентом національної федерації Володимиром Бринзаком, головним тренером збірної Василем Карленком і ще багатьом людям, котрі причетні до цього успіху.
Наша бойова команда — срібний призер чемпіонату світу.
Фото  www.bіathlon.com.ua.