З цієї нагоди відбулася міжнародна науково-практична конференція «Верховний Суд України і демократичне суспільство: витоки та перспективи».

У заході взяли участь Голова ВСУ Петро Пилипчук, судді ВСУ, Голова Конституційного Суду України Анатолій Головін, керівництво вищих спеціалізованих судів, Генеральної прокуратури, Міністерства юстиції, представники Верховного Суду Азербайджанської Республіки та Грузії, Представник Генерального секретаря Ради Європи з питань координації програм співробітництва Владімір Рістовські, Координатор проектів ОБСЄ в Україні Мадіна Джарбусинова, Керівник проекту Агентства США з міжнародного розвитку «Справедливе правосуддя» Девід Вон.

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань верховенства права та правосуддя з визначною подією суддів привітав заступник голови комітету Дмитро Шпенов (на знімку).

У своєму виступі парламентарій, як повідомляє його прес-служба, відзначив важливість діяльності найвищого судового органу в питанні становлення України як правової держави, посиленні ролі судової системи у захисті прав і свобод людини і громадянина.

Також народний депутат побажав суддям Верховного Суду подальших успіхів у їхній відповідальній діяльності зі зміцнення законності та правопорядку в державі, а також вручив Голові ВСУ Петру Пилипчуку вітальну адресу від голови Комітету Верховної Ради з питань верховенства права та правосуддя Сергія Ківалова.

Цитата

Дмитро ШПЕНОВ:

«Судді Верховного Суду незмінно демонструють прихильність букві й духу Закону, вірність службовому обов’язку, принципам верховенства права та справедливості. Позиція Верховного Суду України є справжнім дороговказом для всієї судової системи».