У Запоріжжі офіційно оголошено про створення у Верховній Раді міжфракційного об’єднання «Запорізький край».
У Запорізькій облдержадміністрації відбулася зустріч групи народних депутатів з керівництвом області. Під час засідання В’ячеслав Богуслаєв, Олександр Дудка, Володимир Бандуров, Євген Карташов, Таріел Васадзе, Сергій Кальцев, Олександр Пономарьов, Ярослав Сухий, Євген Балицький (усі — Партія регіонів) та Олександр Зубчевський (КПУ) одноголосно підтримали пропозицію щодо створення міжфракційного депутатського об’єднання «Запорізький край». Головою майбутнього об’єднання став В. Богуслаєв, його заступниками — В. Бандуров та Є. Карташов, секретарем — О. Зубчевський.
Депутати відвідали низку головних об’єктів Запоріжжя, які вимагають уваги і з боку парламентаріїв також. Це мостові переходи через ріку Дніпро, перинатальний центр та Національний заповідник «Хортиця». «Я найменше хотів би вибудовувати наші стосунки з народними депутатами за принципом постановки завдань, — заявив з приводу створення об’єднання «Запорізький край» голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. — Наше спільне з народними депутатами завдання — це бюджетна справедливість та розвиток Запорізького краю». В’ячеслав Богуслаєв оцінив крок своїх колег так: «Про об’єднання зусиль запоріжців у парламенті ми говорили, коли ще йшли на вибори... Принципово робимо це відкрито, щоб усе відбувалося на очах запоріжців, адже шукати домовленостей у кулуарах — не наш стиль, ми працюємо чесно та відкрито. Переконаний, що наша група депутатів серйозно впливатиме на прийняття фінансових та соціально-економічних рішень парламенту на користь нашої області».
Ініціатори «Запорізького краю» наголосили, що відкриті для співпраці з народними депутатами України з інших фракцій, які вважають себе запоріжцями і переймаються інтересами регіону.