якщо приймуть законопроект, який поверне право палити в ресторанах і барах. Нагадаємо, 16 грудня набрав чинності закон, який повністю заборонив куріння в громадських місцях, приміщеннях будь-яких підприємств, у тому числі й у розважальних закладах: ресторанах, барах, кафе, театрах.

Дія закону протягом майже двох місяців дала певні результати — у більшості закладів палити припинили. Проте така тотальна заборона куріння не всіх влаштовує. У парламенті зареєстровано законопроект, відповідно до якого жорстку заборону палити в закладах будь-якої форми власності можуть дещо пом’якшити. Народний депутат Лев Миримський, автор законопроекту, вважає, що повна заборона куріння обмежує права людей, які на свій розсуд вирішили палити. У законопроекті пропонується компромісний вихід із ситуації, що склалася навколо куріння в нашій країні.
Якщо нову норму буде прийнято, палити не можна буде лише в закладах ресторанного господарства державної та комунальної форм власності (а таких у нас меншість). Ресторани та бари, які розраховані на споживачів-курців, повинні будуть на вході застерігати громадян, які не палять, вивішуючи повідомлення на зразок «Обережно. Дозволяємо куріння. Куріння шкодить вашому здоров’ю!». Якщо ж двері розважального закладу відчинено без обмеження кола споживачів, то для любителів тютюнових виробів має бути відведено окреме приміщення, несуміжне з головним входом. Наявність витяжної вентиляції або інших засобів усунення тютюнового диму для такого приміщення буде обов’язковою. Компромісний варіант, вважає автор законопроекту, забезпечить дозвілля відповідно до життєвої позиції споживача щодо паління тютюнових виробів. Розміри адміністративних штрафів, передбачених за куріння в громадських місцях, не зміняться.