Футбол. Ліга Європи. 1/16 фіналу. Перші матчі. 14 лютого.
«Динамо» (Україна, Київ) — «Бордо» (Франція). 1:1. Голи: Аруна, 20, Обраньяк, 23. На 76-й хвилині Гусєв не реалізував пенальті (поперечина).
«Динамо»: Коваль, Віда, Хачериді, Михалик, Тайво, Аруна, Велозу, Ярмоленко, Кранчар (Гусєв, 61), Безус (Гармаш, 69), Мехмеді (Рубен, 78). Тренер — Олег Блохін.
«Бордо»: Каррассо, Енріке, Планю, Сане, Фобер, Сертич, Тремулінас, Плашил (Поко, 90+2), Обраньяк, Моріс-Белай (Ролан, 66), Бейон (Севе, 61). Тренер — Франсіс Жийо.
Рефері — Александру Дан Тудор (Румунія).
Київ. НСК «Олімпійський». 35 140 глядачів. Мінус 1 градус.
На передматчевій прес-конференції Олег Блохін, оцінюючи суперника, наголосив, що «Бордо» неодмінно гратиме від оборони і захищатиметься великими силами. Так воно і сталося. Більше атакували динамівці, але провести результативну атаку їм не вдавалося. Та коли гра, здалося, почала вирівнюватися, Аруна ефектним ударом завершив гостру флангову комбінацію господарів.
На жаль, гості дуже швидко відновили рівновагу. Обраньяк з кута карного майданчика лівою пробив потужно і влучно. Можна звинувачувати оборонців «Динамо», котрі могли вибити м’яч на кутовий і завадити продовженню цієї неприємної для нас атаки.
Події і в першому, і в другому таймах показали, що «Динамо» сильніше від суперника за класом. І неозброєним оком видно, що кияни добре підготовлені фізично. Вони демонструють добрі зразки організації гри. Одне слово, показали досить якісний футбол, створили безліч моментів, але не реалізували їх. Як і пенальті, призначений у ворота французів.
Олег Гусєв тільки-но з’явився на полі, зіграв якихось п’ятнадцять хвилин, либонь, не встиг розігрітися як слід. І тут така відповідальна місія. Втім, що вже сталося, те й сталося...
Першим після зустрічі з журналістами спілкувався Франсіс Жийо:
— Досягли позитивного результату, але було важко. Я сподівався, що динамівці зіграють слабше, адже вони протягом двох місяців не проводили офіційних матчів, але вони були дуже завзятими і змусили нас страждати всі 90 хвилин. Добре, що нам удалося швидко зрівняти рахунок. Довелося багато побігати, але команда зіграла злагоджено. Удома нам доведеться віддати багато сил, щоб домогтися кінцевого успіху. «Динамо» — це напотужніша команда, з якої ми зустрічалися в Лізі Європи.
У групи наших футболістів є ушкодження, але вже через 48 годин їм доведеться знову вийти на поле. В один з моментів здалося, що можемо пропустити і другий, і третій гол, але ми вистояли. Є, звичайно, запитання до наших нападників, але загалом матчем я задоволений.
Потім на запитання відповідав Олег Блохін.
— Ви задоволені результатом?
— Для лютого і матчу з такою командою кращої гри не буває. Створити стільки моментів! Отже, я дуже задоволений. Хоча це поки що не сто відсотків, але підготовку оцінюю добре. А те, що не забиваємо... Либонь, не настав час для цього.
— Яка причина того, що Гусєв потрапив у запас?
— У нього на зборах була температура три дні. Через це ми не ризикнули його поставити у стартовий склад. Чудес на буває! І річ не тільки в тому, що він не забив пенальті.
— Сьогодні дебютували Безус та Віда. Чи задоволені обома?
— Не виділятиму нікого, задоволений командою загалом. Але треба працювати! Неможливо за такий короткий час домогтися того, чого прагнемо.
— Що з Ідейє?
— Зателефонуйте йому! Він десь в Африці. З’ясовуватимемо. Молодці хлопці, що добре зіграли. В запасі маємо ще повторний матч.
— Які головні проблеми, котрі вплинули на підсумок матчу? Вони в обороні чи в атаці?
— Про які проблеми ви говорите, якщо в нас було стільки моментів, а у французів їх не було!
...Сподіватимемося, що наставник «Динамо» та його підопічні проаналізують помилки, попрацюють над ними сумлінно, і в Бордо ми побачимо ще потужнішу і переконливішу гру киян.
Роман Безус у польоті.

Постійно підключався до атак Домагой Віда (ліворуч).
 
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.