«Базель» (Швейцарія) — «Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ). 2:0. Голи: Штокер, 23, Штреллер, 68.
«Базель»: Зоммер, Ф. Деген (Сала, 68), Шер, Драгович, Парк, Кабрал, Дье, Ф. Фрай (Ель-Ненні, 77), Д. Деген, Штокер (Зуа, 88), Штреллер. Тренер — Мурат Якін.
«Дніпро»: Лаштувка, Мандзюк, Мазух, Чеберячко, Стрінич, Ротань, Кравченко (Матеус, 53), Жуліано, Зозуля (Канкава, 68), Коноплянка, Калинич (Селезньов, 53). Тренер — Гуанде Рамос.
Рефері Свейн Оддвар Моен (Норвегія).
Базель. «Санкт-Якоб Парк». 8 314 глядачів. Мінус 2 градуси. Снігопад.
Потужний виступ дніпропетровців на груповому етапі турніру призвів до того, що швейцарський клуб, з яким жереб звів «Дніпро» у першому раунді плей-оф, наші вболівальники сприйняли як досить легкого суперника.
А дехто вже розмірковував, на кого ж краще вийти в 1/8 фіналу. Але ці спритники, либонь, забули, що «Дніпро» вийшов до основної сітки євротурніру вперше за сім останніх сезонів, а до весняної його частини — за вісім. Натомість «Базель», хоча до категорії єврограндів і не належить, однак є постійним учасником групових турнірів. А торік навіть виступав у плей-оф Ліги чемпіонів, на шляху до якого переграв «Манчестер Юнайтед».
Ось чому матч завершився саме так. «Дніпру» не вдалося перейти засніжені Альпи.
Тепер уже лунають зовсім інші слова. Зокрема, що у «Базеля» шансів пройти до 1/8 фіналу більше, ніж у «Дніпра». Так прокоментував поразку своєї команди тренер дніпропетроців Гуанде Рамос.
— Сьогодні була огидна погода для футболу. Але умови були однакові для обох команд. «Базель», мабуть, швидше адаптувався і зумів першим відкрити рахунок, — сказав іспанець. — За таких обставин господарям було легше. А нам довелося атакувати великими силами. Зрозуміло, все це було на руку швейцарцям.
За словами Рамоса, у перерві він з командою говорив про те, що треба забити, адже відзначитися у гостях — це дуже важливо у плей-оф.
«Ми кинули всі сили вперед, але саме після цього поле стало зовсім поганим, і, незважаючи на наші зусилля, ми так і не зуміли забити. Зрозуміло, що два голи — це суттєва перевага. Тепер шанси кращі у «Базеля». Але у нас залишається ще 90 хвилин на нашому полі, хоча, повторюю, шанси швейцарців на вихід до наступного раунду тепер вищі», — підсумував тренер дніпрян.