На цей форум зібралися антимонопольники з усієї України, а в його роботі взяли участь Голова Антимонопольного комітету України Василь Цушко, державний уповноважений АМКУ Федір Влад, керівництво Полтавської та представники інших областей України.

— Наша мета — популяризація конкуренції, — наголосив, відкриваючи форум, Василь Цушко. — У нас одне з найкращих антимонопольних законодавств у Європі, але воно, так би мовити, перебуває в стані сну. Щоб запрацювали принципи ринкової економіки, слід захистити конкуренцію. Щоб усі трудилися за єдиними правилами, вийшли з тіньового сектору й конкурували між собою чесно. А там уже нехай сам споживач зробить вибір, у кого кращі послуги чи товари.
— Ми живемо в країні, де закон дозволяє притягувати до відповідальності порушників антимонопольного законодавства й штрафи в нас доволі високі, — стверджує Голова АМКУ. — Однак наше головне завдання — зробити так, щоб цей закон виконувався. Часто через політичну ситуацію в країні навіть стан конкуренції на українських ринках сприймається неоднозначно. Проте експерти міжнародної організації ЮНКТАД після перебування в Україні з робочим візитом зробили огляд вітчизняного законодавства у цій сфері і дали позитивні висновки щодо його діяльності.
У рамках роботи форуму відбулося чимало цікавих заходів. Зокрема, засідання круглого столу, де представники Антимонопольного комітету України, керівники області та підприємці Полтавщини обговорили проблеми та перспективи конкурентного середовища в регіоні та державі загалом.
Вибір Полтавщини для проведення першого Дня розвитку конкуренції — не випадковий, адже місцеве тервідділення АМК уже п’ять років поспіль — краще за підсумками роботи. Голова АМКУ упевнений, що Дні популяризації конкуренції суттєво піднімуть економічний та інвестиційний імідж України, а популяризація конкуренції сприятиме розвитку економіки в державі. Відтепер такі заходи проводитимуть двічі-тричі на місяць у різних регіонах України.
На знімку: Василь Цушко вручає відзнаку АМКУ голові Полтавського територіального відділення Володимиру Онищенку.
Фото автора.