Нині на Миколаївщині у лікувально-профілактичних закладах області на диспансерному обліку перебуває 3694 воїни-інтернаціоналісти (серед них 3445 учасників бойових дій, 11 сімей загиблих воїнів та 238 інвалідів війни). 14 лютого, напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, у Миколаївському обласному госпіталі інвалідів війни відвідали воїнів-інтернаціоналістів представники обласної та міської влади. За словами першого заступника голови обласної ради Володимира Пащенка, заступників голови облдержадміністрації Наталі Іванцової та В’ячеслава Рукоманова, миколаївського міського голови Володимира Чайки, їм хотілося не лише з’ясувати нагальні потреби ветеранів- «афганців», а й теплими та щирими словами підтримати людей, які пройшли непрості життєві випробування.
Зокрема, В’ячеслав Рукоманов зазначив, що приклад вірності військовій присязі воїнів-інтернаціоналістів має велике значення для виховання сучасної молоді, а також військовослужбовців Збройних Сил України.
642 воїни-«афганці», які амбулаторно лікувалися у поліклініках, було безплатно забезпечено медикаментами на суму понад 65 тисяч гривень. Це стало можливим завдяки меморандуму про співпрацю між облдержадміністрацією та суб’єктами господарювання, які реалізують лікарські засоби та вироби медичного призначення на території Миколаївської області.