Близько 1000 гривень щомісяця економлять мешканці дніпропетровських будинків, які перемогли в обласному конкурсі міні-проектів з енергоефективності та енергозбереження. Лише Красногвардійський район подав 12 заявок-проектів, вісім з яких впроваджують. З обласного бюджету на їх реалізацію виділено 273 тисячі гривень.
Активну участь у конкурсі взяв і житловий комплекс «Гудзон». Усі роботи з проектів майже завершено. Встановлення енергозберігаючої насосної станції з гідропнемобаками дозволило стабілізувати подачу води в квартири мешканців будинку, при цьому економія електроенергії становила 2100 кВт на місяць, що дозволяє щомісячно заощаджувати значні кошти.
В рамках постпроектного моніторингу голова обласної ради Євген Удод перевірив роботу нової енергозберігаючої станції. «Реалізуючи інноваційні проекти, ми не тільки зменшуємо споживання енергоресурсів, — розповів він. — Участь мешканців багатоповерхівок у конкурсі підвищує їхню відповідальність за свій будинок, двір. На цій основі мають прорости місцеві ініціативи. Це — європейський принцип демократії участі».
Дніпропетровська область.
Голова облради Є. Удод (праворуч) вивчає роботу енергозберігаючої станції.
Фото надане прес-службою облради.