Стількох людей, як на сотий свій день народження, Григорій Васильович Братащук із села Козин Радивилівського району в себе в хаті ще не бачив. На ювілей до нього завітали рідні (троє дітей, семеро онуків і дванадцять правнуків), односельчани, представники обласної, районної та сільської влади. Ювіляру вручили квіти, подарунки та інвалідний візок, виготовлений за індивідуальним замовленням. У роки війни Григорій Васильович отримав поранення в ногу і ходить з двома ціпками.
Ветеран отримав і привітання від Президента України, яке йому вручила заступник голови Рівненської ОДА Світлана Сад (на знімку з ювіляром). Вихованці школи мистецтв потішили Г.В. Братащука піснями, він і сам заспівав — голос у нього гарний, бо ж у молоді роки був активним учасником художньої самодіяльності.
— Григорія Васильовича односельці поважають, — каже сільський голова Микола Савчук. — Він — учасник бойових дій, відзначений орденом, іншими нагородами, інвалід І групи. Після війни сумлінно працював у місцевому колгоспі заготівельником молока, має кравецькі навички — аж до 96 років шив валянки для рідних та сусідів. П’ять років тому ветеран овдовів, тепер його доглядають діти.
Нинішнього року на Рівненщині вітатимуть ще 24 столітніх ювілярів. Першою приємну подію цьогоріч відсвяткувала мешканка села Великі Цепцевичі Володимирецького району Юхимія Демидівна Новак, якій 5 січня виповнилося 110 років. Саме їй належить рекорд довголіття в області.
Рівне.
Фото автора.