Непрацююча Верховна Рада України — не на користь державі, не на користь людям, не на користь ефективній роботі. На цьому наголосив у четвер Перший заступник Голови Верховної Ради України Ігор Калєтнік під час зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації.

«Нас надзвичайно хвилює те, що майже два тижні Верховна Рада заблокована, вперше в історії парламенту не відкрито чергову сесію, як це передбачено Конституцією України», — сказав він, додавши, що «були різні блокування, але сесія відкривалася».

Окреслюючи ситуацію в парламенті, І. Калєтнік зазначив, що питання, через які триває дискусія, мають «дещо зворотні сторони». «Якщо говорити про особисте голосування, то на сьогодні є відповідне бажання усіх керівників фракцій, і це передбачено Конституцією і Регламентом. Інша справа — як це реалізується на практиці», — сказав він.

До того ж І. Калєтнік рішуче висловився за необхідність сторін чути одна одну: «Сторони не мають права висувати ультиматуми, а повинні прислухатися одна до одної і пам’ятати про свою відповідальність перед виборцями, перед країною».

І. Калєтнік нагадав про Меморандум, запропонований усім переговорним сторонам, щодо забезпечення процедури особистого голосування і можливих наслідків у разі порушення процедури голосування.

Під час зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації обговорювалися шляхи поглиблення ефективної співпраці держави і бізнесу, проблеми законодавчого сприяння інвестиційним програмам. Йшлося також про необхідність створення серйозної антикризової програми на рівні держави, створення якісних законодавчих актів, які, своєю чергою, даватимуть необхідний ефект для держави.

Прес-служба Верховної Ради України.

Перший заступник Голови Верховної Ради Ігор Калєтнік та Анна Дерев’янко — виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.