Сьогодні о 10-й ранку розпочнеться черговий раунд перемовин між лідерами всіх фракцій у парламенті та Головою Верховної Ради Володимиром Рибаком. Депутати з фракції «УДАР» і надалі цілодобово чергують у сесійній залі парламенту, не відступаючи від своїх принципових вимог — забезпечити особисте голосування. Лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко на вчорашній прес-конференції заявив, що опозиція блокуватиме трибуну й президію парламенту, доки не буде досягнуто домовленостей.
Водночас Кличко висловив сподівання, що опозиції та більшості таки вдасться знайти спільну мову. «Ми налаштовані якнайшвидше розв’язати парламентську кризу. Сподіваюся, що завтра на нараді у Рибака ми зможемо знайти спільні точки і компроміс, — сказав лідер «УДАРу». — Я впевнений, що консенсус буде знайдено. Але ми не можемо знайти компроміс між особистим голосуванням і голосуванням за інших депутатів. Особисте голосування — це наша ключова вимога. Ми хочемо повернути повагу до парламенту, до депутатів, і у своїх вимогах йтимемо до кінця».
Однак досі залишається загадковим, чому в сесійній залі чергують лише депутати з «УДАРу», а інші опозиційні фракції лише на словах підтримують вимоги щодо особистого голосування. На це запитання прямо не відповідає жоден з лідерів опозиційних фракцій. В. Кличко висловив сподівання, що до блокування парламенту «ударівцями» приєднаються депутати з інших опозиційних фракцій — «Батьківщини» та «Свободи». За його словами, він мав розмову з цього приводу з лідерами фракцій Арсенієм Яценюком та Олегом Тягнибоком і досягнено відповідні домовленості. Сьогодні Кличко і сам ночуватиме у сесійній залі парламенту. «Тільки-но буде прийнято рішення про особисте голосування — опозиція одразу розблокує роботу парламенту», — пообіцяв лідер «УДАРу».