На Прикарпатті  на державному рівні боротимуться з торгівлею людьми. На нещодавньому круглому столу представники влади та громадських організацій обговорили заходи взаємодії в подоланні цього ганебного явища.
Основну мету проекту із реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми окреслила присутня на зустрічі заступник директора департаменту сімейної, ґендерної політики та протидії торгівлі людьми Мінсоцполітики Олена Фаримець. Вона повідомила, що проект має допомогти впровадженню нормативно-правової бази щодо запобігання та допомоги постраждалим від торгівлі людьми. За даними моніторингу, проведеного галузевим міністерством, найістотнішими проблемами в цьому плані є недостатні поінформованість населення, а також залучення засобів масової інформації до висвітлення тематики.
Олена Фаримець констатувала ще один невтішний факт. За її словами, «...якщо раніше Україна була країною походження, то тепер ми стали країною призначення; якщо дотепер торгівля людьми відбувалася переважно за кордоном, то сьогодні це явище фіксується і на нашій території».
До слова, на сьогодні 10 мешканців області звернулися у відповідні установи для отримання статусу постраждалих від торгівлі людьми. Наразі цей статус підтверджено п’ятьом особам.
 
Івано-Франківська область.