Податківці Хмельницької області спонукали місцеві ради переглянути та внести зміни в 44 договори оренди земель державної та комунальної власності юридичними особами. 
У результаті додаткові надходження до бюджету — понад 1,5 мільйона гривень. Найрезультативнішою була діяльність податкових органів та органів місцевого самоврядування в Дунаєвецькому, Кам’янець-Подільському, Славутському, Старокостянтинівському районах та місті Нетішині. 
Загалом подільські землевласники й орендарі землі торік поповнили місцеву скарбницю на 170 мільйонів гривень, що на 35 мільйонів перевищує рівень 2011 року.
Податковий кодекс передбачає сплату орендної плати у розмірі трьох відсотків від нормативної грошової оцінки землі, тоді як до прийняття головного податкового документа ставка цього податку становила один відсоток. На жаль, окремі органи місцевого самоврядування області, сигналять податківці, не поспішають прийняти на своєму рівні відповідні рішення та переукласти договори зі своїми орендарями за новою ставкою, втрачаючи при цьому важливий ресурс для наповнення казни місцевої громади.