Меморандум про співробітництво укладено між Чеським експортним банком та Донецькою торгово-промисловою палатою. Тепер донецькі підприємці зможуть залучати недорогі фінансові ресурси та отримають нові можливості для пошуку бізнес-партнерів у європейській державі.
«Протягом багатьох років ми успішно співробітничаємо та здійснюємо взаємовигідні проекти із Чеською торговно-промисловою палатою по країнах СНД. Під час українсько-чеського бізнес-форуму в Остраві цього року підприємства Моравсько-Сілезького краю висловили наміри вести свій бізнес із донецькими колегами. Ми дійшли висновку, що сьогодні просто необхідний серйозний банк-представник, здатний фінансувати експортні кредити та інші послуги, пов’язані з експортом. Наше співробітництво обіцяє стати дуже перспективним», — відзначив президент Донецької торгово-промислової палати Геннадій Чижиков (на знімку).
За словами директора департаменту фінансування Чеського експортного банку Мартіна Фреліха (на знімку), українським підприємцям запропонують такі умови: фінансування 85 відсотків проекту забезпечить банк, а 15 відсотків — сам позичальник чи його український партнер. «Ми вже працюємо з українським ринком і зробили кілька проектів. Донецька область — одна із найголовніших промислових областей України, і впевнений, що ми зможемо тут працювати, тому що чеські експортери в цих сегментах ринку мають дуже великий досвід», — переконаний банкір.
Фото надане Донецькою торгово-промисловою палатою.