Уряд ухвалив розпорядження «Про забезпечення взаємодії Кабінету Міністрів України з Верховною Радою України».

Згідно з цим документом визначаються члени Кабінету Міністрів, відповідальні за забезпечення взаємодії з комітетами та спеціальною контрольною комісією Верховної Ради України з питань приватизації. Крім того, найближчим часом буде визначено заступників керівників центральних органів виконавчої влади, які забезпечуватимуть зв’язок з Верховною Радою та її органами, координацію законотворчої роботи та оперативне вирішення питань, що виникатимуть у їх відносинах.

«Потреба у співпраці законодавчої і виконавчої гілок влади є особливо очевидною у рамках законодавчого процесу, який є основною формою парламентської діяльності. Кабінет Міністрів, реалізовуючи Програму економічних реформ Президента, має не лише використовувати своє конституційне право на законодавчу ініціативу, а й ефективно забезпечувати підтримку відповідних проектів законодавчих актів на всіх етапах їх розгляду у Верховній Раді», — повідомили у департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

Оскільки взаємодію уряду з комітетами Верховної Ради забезпечуватимуть безпосередньо міністри, то, на думку Кабміну, це сприятиме якісному роз’ясненню основних положень відповідних законодавчих ініціатив та доцільності прийняття проектів законодавчих актів, своєчасному узгодженню суперечливих позицій, вирішенню спірних питань до моменту їх винесення на пленарні засідання парламенту.

Вл. інф.