Ситуація у заблокованому парламенті залишається незмінною. Минула ніч сюрпризів не принесла, народні депутати від фракції «УДАР» продовжують блокувати сесійну залу. Незмінними залишаються й вимоги опозиціонерів — особисте голосування.

Як повідомив «Голосу України» Валерій Карпунцов («УДАР»), партнери зі «Свободи» та «Батьківщини» приєднаються до них у понеділок. «Напевно, переконані, що наших сил вистачить», — зауважив депутат. Парламентарій зізнався: чергував три зміни поспіль, тому ритм його життя трохи збився. Ночують депутати по-різному: у спальних мішках, сидячи, зсувають стільці. «Звичайно, не дуже комфортно, але нічого», — додав обранець.

Ми поцікавилися у В. Карпунцова станом здоров’я його колеги Марії Матіос, якій напередодні стало зле під час чергування у Верховній Раді. «Жіночий організм менш витривалий за чоловічий, тому і стався збій. Нині Матіос почувається більш-менш нормально, відновлює сили», — повідомив він.

Тим часом у Партії регіонів обіцяють докласти всіх зусиль, щоб знайти спільну мову щодо механізму забезпечення особистого голосування. Про це повідомив народний депутат від фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко. Водночас обранець наголосив, що під час пошуку компромісу регіонали дотримуватимуться Конституції. «Саме в такий спосіб буде діяти Партія регіонів. Ведуться переговори і Голова Верховної Ради докладає багато зусиль для того, щоб різні точки зору були обговорені та знайдено механізм реалізації норм Конституції, що передбачає персональне голосування».

За словами Ю. Мірошниченка, більшість намагається вийти із політичного протистояння, але, на жаль, в опонентів немає культури дискусії, а є лише намагання в ультимативній формі добитися свого розвитку подій.

Наступний раунд переговорів має відбутися у п’ятницю.

Вл. інф.