Телефонний терорист більше як на три години заблокував роботу найбільшого в Херсоні торговельно-розважального центру «Фабрика». Близько шостої вечора по телефону 101 подзвонила невідома жінка, яка назвалася «пані Козловою», та повідомила, що в приміщенні ТРЦ закладено вибуховий пристрій. 

До величезного комплексу площею у кілька тисяч квадратних метрів, де розташовані кінозали, супермаркет, басейн та безліч бутіків, були стягнуті всі наявні підрозділи швидкого реагування — від оперативної групи міського управління з питань надзвичайних ситуацій і аварійно-рятувального загону спецпризначення територіального управління МНС до міліцейських кінологів та вибухотехніків і співробітників СБУ.

Спільними зусиллями вони евакуювали з «Фабрики» близько тисячі відвідувачів та працівників, а потім оглянули кожен куточок будівлі, та нічого, схожого на бомбу, так і не виявили. Правоохоронці не виключають, що до хуліганського вчинку могла бути причетною якась відвідувачка центру, не задоволена поведінкою персоналу чи обслуговуванням. Зображення авторки анонімного повідомлення вони сподіваються знайти на записах камер системи відеоспостереження, але не відомо, чи будуть пошуки успішними. 

Останнім часом у Херсоні вже «мінували» обласне управління освіти, пасажирський потяг Миколаїв—Херсон—Москва, але телефонних терористів, на жаль, досі не затримали і не примусили відшкодувати витрати, пов’язані з пошуками неіснуючої вибухівки.