На закарпатському гірськолижному курорті «Пилипець» у Міжгірському районі за сприяння народного депутата України Івана Бушка відбувся другий етап щорічної обласної спартакіади з гірськолижного спорту та лижних перегонів серед дітей і підлітків «Юний спартаківець». Участь у змаганнях взяли понад 120 спортсменів з усього Закарпаття. Кращих обирали у двох вікових категоріях: хлопці та дівчата віком 14—15 років, а також підлітки 13 років і молодші.

«Дуже приємно бачити високий рівень змагань і майстерність учасників, — зазначив Іван Бушко. — Закарпатська область поступово повертається до виховання професіональних спортсменів, зокрема і в зимових видах. Минулого року у Великоберезнянському районі нам удалося відкрити досить серйозну спортивну школу-інтернат. Цьогоріч плануємо відкрити таку саму і тут, у Пилипці. Думаю, це дасть серйозний поштовх місцевим спортсменам, і коли Україна таки здобуде право приймати зимову Олімпіаду, про себе заявлять і діти, яких сьогодні бачимо як учасників спартакіади».

Переможці та призери не лише отримали цінні подарунки від народного депутата. Вони також увійдуть до складу збірної товариства «Спартак», яка незабаром представлятиме Закарпаття на 10-й всеукраїнській спартакіаді «Юний спартаківець». 

Змагання в Пилипці відбулися у рамках загальнодержавної цільової програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012—2016 роки, мета якої — широке залучення дітей та підлітків до систематичних занять спортом, пошук талантів і пропаганда здорового способу життя.

На знімку: учасниця змагань.

Фото zakarpattya.uet.ua.