— Чому, сину?
— Здачу вже нема чим давати.
Приблизно в такий спосіб діють у генеральній дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта». У цьому мали змогу переконатися передплатники газети, прочитавши в номері за 12 січня матеріал «Семеро з ложкою». В публікації, яка викликала великий резонанс, йшлося про марнотратство коштів в УДППЗ «Укрпошта». Факти, наведені в статті, перевіряє прокуратура.
І ось з неофіційних джерел ми отримали інформацію, що підприємства поштового зв’язку змушені закуповувати пальне для автомашин за завищеними цінами. Так, за літр 95-го бензину вони платять 12,20 грн., 92-го — 11,90, 80-го — 11,73, дизпалива — 11,20 грн., що значно вище за ціни на автозаправних станціях.
Редакція «Голосу України» звертається до керівництва УДППЗ «Укрпошта» з проханням спростувати або підтвердити цю інформацію. Адже йдеться не тільки про великі суми витрачених марно грошей, а й про життєздатність самої пошти, у безперебійній роботі якої зацікавлені колективи зв’язківців, журналісти періодичних видань, та насамперед — люди, котрі користуються її послугами.