Чемпіон України дитячий хокейний клуб «Галицькі Леви» (Новояворівськ, Львівська область) вдало виступає не лише у національній першості. Підопічні тренера Михайла Чеканцева беруть участь і в Польській лізі, де представлені двома віковими складами. Останній вояж українці здійснили до Кракова та Освенцима.

Три перемоги та одна поразка — підсумок виїзної серії. Історія протистоянь між командами Львова та Кракова розпочалася понад сто (!) років тому та незмінно була безкомпромісною. В нинішніх поєдинках у Кракові команда U-14 розгромила свого принципового суперника «MKS Cracovіa» — 11:2 (4:1, 5:0, 2:1). Натомість краків’яни реваншувались у зустрічі молодших складів (U-13) — 4:2.
Либонь, найскладнішим і найвидовищнішим був матч старших складів в Освенцимі: перевага в рахунку по ходу гри змінювалася неодноразово, проте «Галицькі Леви» сильніше провели третій період. І перемогли «UKH Unіa Oswіecіm» — 8:6. Молодша команда, незважаючи на самовіддану гру воротаря суперників, упевнено перемогла — 6:1.
Історична довідка. У боротьбі за польські медалі. Львівські команди завжди претендували на перші місця в чемпіонаті Польщі, але здобути бодай один чемпіонський титул їм не вдавалось аж до 1933 року. У 1932—1933 роках львівська «Погонь» стала чемпіоном, поділивши цей титул з варшавською «Легією». Склад переможців: Ваньчицький, Вацлав Кухар, Ствоженьський, Сабіньський, Зіммер, Гемерлінґ, Вайсберґ, Береза.
У чемпіонаті 1933—1934 років друге і третє місця посіли львівські «Чарні» і «Легія». Але вже через рік ці львівські команди зустрілися у фіналі. З рахунком 4:0 перемогли «Чарні». Склад чемпіонів: Лясковський, Стенцель, Каспрчак, Лемішко, Троцький, Яловий (старший), Яловий (молодший), Ясіньський, Ступницький, Чужемський, Кулічковський. До речі, відомо, що передматчевим вітанням львівських хокеїстів було «Гаразд!».
Євген КРАВС (зі Львова, спеціально для «Голосу України»).
На знімку: атакують юні львів’яни.
Фото автора.