Футбол. Першим із українських клубів участь у зимовій частині єврокубкових змагань починає донецький «Шахтар». Наш чемпіон сьогодні вдома, на «Донбас Арені», у матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів приймає дуже сильного суперника — «Боруссію» (Німеччина, Дортмунд), котра посідає друге місце в національному чемпіонаті.
Звичайно, ми сподіваємося, що «гірники» належним чином підготувалися до цього серйозного іспиту. Хоча німецький клуб має певну перевагу над господарями. Адже він провів вже чотири поєдинки у чемпіонаті Бундесліги, котрий поновився після зимової перерви (19 січня): «Вердер» — 5:0 (у гостях), «Нюрнберг» — 3:0 (удома), «Байєр» — 3:2 (у гостях), «Гамбург» — 1:4 (удома).
«Шахтар», як відомо, задовольнявся лише контрольними зустрічами під час зборів в ОАЕ та Іспанії. Звичайно, приємно, що він виграв два міжнародні турніри. Але ці матчі в жодному разі не можна порівнювати з офіційними. Та попри таку ситуацію ми знаємо, що підопічні Мірчі Луческу (на знімку) мають достатньо аргументів для успішного виступу в головному клубному турнірі Європи. Важливо й те, що «Шахтар» матиме потужну підтримку трибун. Як уміють донеччани вболівати за свою команду, добре відомо.
Цей матч обслуговуватиме бригада арбітрів із Англії. Рефері зустрічі призначено авторитетного Говарда Вебба. Асистуватимуть йому на лініях Майкл Малларкі та Деррен Кенн, четвертим рефері виступить Стівен Чайлд. Роль додаткових помічників арбітра довірили Майклу Оліверу й Андре Маррінеру.
Говард Вебб раніше працював на двох єврокубкових іграх «гірників». Обидва рази це була Ліга чемпіонів. 2008-го в другому турі групового етапу на РСК «Олімпійський» донеччани приймали знамениту «Барселону» — гості виграли 2:1. М’ячі тоді забивали Ілсіньо та Ліонель Мессі (двічі). Англійський рефері показав вісім жовтих карток — по чотири кожній команді.
Через три роки на стадії 1/8 фіналу «помаранчево-чорні» вже на «Донбас Арені» проводили матч у відповідь проти «Роми». Господарі виграли — 3:0 (Вілліан — 2, Едуардо). На 28-й хвилині зустрічі гравець римської команди Марко Боррієлло бив пенальті, але дуель у нього виграв Андрій П’ятов. Учасникам матчу Вебб зробив 6 попереджень: 2 — донеччанам, 4 — римлянам. А Філіп Мексес («Рома») отримав другу жовту картку і автоматично — червону.
Отже, чекати залишилося недовго. «Шахтар» і «Боруссія» розпочнуть свою зустріч о 21:45. Її наживо транслюватимуть телеканали «Україна» та «Футбол+».