Захід та південь України поновлюють регулярний обмін групами учнів, аби ті мали змогу краще пізнавати життя співгромадян та красу природи рідної держави. 

Минулого літа проект призупинили, оскільки батьки з Львівщини та Закарпаття побоювалися відправляти дітей на Херсонщину. Адже оздоровниці опинилися надто близько до блокпостів російських окупантів, котрі захопили Крим. Та нині українська армія налагодила оборону рубежів, і поїздки відновлюються. На зимові канікули 180 школярів з Херсона у супроводі педагогів побувають на курортах біля міст Мукачево та Рахів у Закарпатській області. Натомість влітку на півдні очікують приїзду хлопців та дівчат з Карпат — їх приймуть табори на чорноморських курортах Лазурне та Залізний Порт, а також оздоровниці у мальовничих плавнях пониззя Дніпра. 

У краї готові прийняти навіть більше дітлахів з Західної України, ніж відправляли туди. Начальник управління освіти Херсона Юрій Ніконов запевняє, що тільки комунальний оздоровчий центр «Юнга» на Дніпрі спроможний зустрічати не менше двохсот маленьких гостей кожної зміни.