Довибори до обласної ради по мажоритарному округу     № 17 на Кіровоградщині було призначено після смерті депутата обласної ради, колишнього головного лікаря Кіровоградської обласної лікарні Миколи Шевчука. Основна боротьба під час кампанії розгорнулася між сином покійного обранця Олександром Шевчуком, висунутим ВО «Батьківщина», і регіоналом, заступником голови Кіровоградської облдержадміністрації Олександром Чернявським.
Не обійшлося без скандалів. Спостерігачі виявили бюлетені в сейфі одного із сільських голів, що є грубим порушенням. На одній із дільниць на вході до приміщення місцевий фермер зустрічав селян і пропонував голосувати за конкретного кандидата. Представники деяких партійних сил намагалися блокувати роботу виборчої дільниці в Компаніївці. Членам ДВК довелося навіть викликати міліцію.
Ще на одній з дільниць частина людей активно голосували за кандидата, який «Вибув». Компаніївський районний суд Кіровоградської області розглянув адміністративний позов кандидата в депутати до Кіровоградської обласної ради по одномандатному мажоритарному округу № 17 Олександра Чернявського та визнав, що виборча комісія порушила вимоги закону в процесі організації голосування поза дільницею та розміщення позначки «Вибув». Крім того, Компаніївський суд визнав дії ДВК №09001 щодо організації голосування за межами приміщення для голосування такими, що не відповідають вимогам ч.4 ст.70 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».
Тим часом, як повідомила прес-служба обласної організації ВО «Батьківщина», ще один кандидат у депутати Кіровоградської обласної ради Олександр Шевчук оскаржуватиме в Апеляційному суді часткове задоволення Компаніївським районним судом Кіровоградської області позовних вимог свого опонента від Партії регіонів Олександра Чернявського.
Кіровоградська область.