Якщо не буде досягнуто компромісу з владою і парламент не запрацює, то наша політична сила, як і інші представники опозиції, готова йти на перевибори. Про це заявив у Тернопільському прес-клубі народний депутат від партії «УДАР» Ігор Побер. Вимога опозиції незмінна: депутати мають голосувати особисто. Щодо цього жодних компромісів бути не може. За словами Ігоря Побера, переговори з владою тривають, але на жодні поступки в питанні персонального голосування опозиція не піде.

— Представники нашої партії не тільки ночують у сесійній залі, —сказав він. — Ми підготували понад 80 законопроектів, від нас люди чекають конкретних дій.

Журналістів також цікавило питання, коли «УДАР» виплатить заборговані кошти спостерігачам, активістам, членам виборчих комісій, які працювали на парламентських виборах від цієї політичної сили. Незважаючи на обіцянки лідера Віталія Кличка розрахуватися з людьми до нового року, борги залишились. У Тернополі навіть створили групу ображених «УДАР»-кидалово», до якої у соціальних мережах приєдналися ті, хто під час виборів працював на цю політичну силу, ще з десяти областей. 18 лютого вони мають намір провести всеукраїнську акцію протесту.

Ігор Побер запевнив, що про цю ситуацію керівництву партії відомо, і пообіцяв розрахуватися з людьми у Тернополі до кінця цього тижня. Але борги є і в районах. Наразі про те, чи повернуть їх там, невідомо. Неприємну ситуацію народний депутат пояснив тим, що партія «УДАР» фінансується самотужки, її не спонсорують олігархи, жодних зобов’язань перед ними вона не має. Окрім того, труднощі виникли й через те, що плату запропонували набагато вищу, ніж інші опозиційні сили. «Я відповідально заявляю, що ми будемо закривати це питання, — сказав він. — Адже нам далі жити, брати участь у виборах».

Тернопільська область.

Ігор Побер під час прес-конференції.

Фото автора.