\Легальне ведення ІT-бізнесу сприятиме збільшенню інвестицій у галузь та її розвитку. Про це під час учорашньої зустрічі з представниками провідних українських ІT-компаній заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров (на знімку). На думку глави уряду, зараз на часі обговорення законопроекту «Про внесення змін до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування податком на доходи фізичних осіб та соціальних внесків для суб’єктів індустрії програмної продукції. 
Це спільна ініціатива уряду та народних депутатів. Думаю, після його ухвалення у підприємств з’явиться дуже серйозний стимул легалізувати всі свої обсяги та відмовитися від «сірих» схем», — сказав М. Азаров, підкресливши, що це дозволить компаніям працювати впевнено і сьогодні, і в майбутньому. 
«Це дозволить також вкладати інвестиції, тому що у «сірий» бізнес вкладати неможливо, бо в будь-який час стосовно цих інвестицій можуть виникнути питання. Тому, якщо ми говоримо про серйозну базу для розвитку бізнесу, то вона, безумовно, має бути легальною», — наголосив глава уряду. 
Однак щоб ці зміни до Податкового кодексу можна було ухвалити, має запрацювати Верховна Рада. Тож прем’єр висловив сподівання, що найближчим часом парламент вирішить питання особистого голосування і перейде до розгляду актуальних питань. 
«Ми сподіваємося, що найближчим часом все-таки це питання буде вирішено, і вони від цих «кнопкових» питань перейдуть до актуальних питань, які турбують нашу країну і наше суспільство», — заявив він. 
Прем’єр також зауважив, що навряд чи знайдеться інший такий парламент у світі, щоб в умовах кризи він зосередив всі свої зусилля на з’ясуванні того, який механізм кнопок для голосування використовувати.