Народні депутати із фракції «Об’єднання «Са-мопоміч» провели зустріч із делегацією групи Зелених Європейського Парламенту (на знімку).

Під час зустрічі, зокрема, обговорювали питання боротьби з корупцією та повернення незаконно вивезених колишніми можно-

владцями коштів з України. Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко після зустрічі відзначила, що європейці через свої фінансові структури готові допомагати Україні у поверненні незаконно виведених грошей, однак у цьому питанні має бути принциповою позиція Генерального прокурора України.

Г. Гопко заявила, що «Самопоміч» хоче заслухати в парламенті звіт Генпрокурора щодо повернення незаконно виведених із країни грошей. «У «Самопомочі» нині одне із завдань — це заслухати звіт Генерального прокурора і тоді приймати конкретне рішення, тому що неефективна робота Генпрокурора гальмує наші зусилля з повернення вкрадених у нас грошей, а це понад 20 мільярдів доларів», — сказала депутат.

Окрім того, як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці голова парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв, новообрані члени комітету зустрілися з лідерами громадських антикорупційних ініціатив. Основні завдання нового складу комітету Є. Соболєв окреслив так: «Контроль за творенням Національного антикорупційного бюро; відкриття інформації про власників бізнесів, землі та нерухомості; встановлення правила «кожна платіжка за гроші платників податків — в Інтернет»; створення системи покарання посадовців, що брешуть в деклараціях — все це наші завдання».

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.