Шановна Галино Квітко!
Я вже писала Вам про свавілля з боку ветслужб, які підняли розцінки за свої послуги на ринку в Кам’янці до непомірних висот. Ветеринари, тикаючи під ніс документ про підвищення розцінок, мовляв, розпорядження Азарова, з нас, з простого люду, що торгує на базарі, здирали за аналіз молока 6,6 гривні, сметани й сиру — 10 гривень. До того ж щомісяця в 51 гривню обходилася довідка про здоров’я корови. Також щорічно вакцинується худоба, ціна цієї послуги нинішнього року — 150 гривень. Отже, торгуючи тричі на тиждень, за рік ветеринарам (це не рахуючи ринкового збору) ми повинні були платити: за довідки — 600 грн., молоко — 1300 грн., сметану й сир — 3120 гривень. Разом: 4750 гривень.
Знаєте, після виходу в газеті публікації нам на ринку одразу знизили ціни на «київські», які Ви надрукували поруч із моїм листом. Виходить, пенсіонерів і незаможних (переважно тільки такі й тримають худобу) чисто кинули на гроші, прикриваючись офіційними документами.
Треба зазначити, для нас і «київські» ціни не по кишені (за рік виходить 2733 грн.) через слабку купівельну спроможність і низький достаток у людей. Зате тепер напевне зрозуміло, що на ринку займалися поборами в «законних рамках» і, схоже, пахне це економічним злочином.
Худоби з кожним роком дедалі меншає, а замість допомоги — здирництво. Навіть багато агрофірм здають на м’ясо тварин через збитки. То чому раптом вирішили, що ми, торговельний люд, у золоті купаємося? А не стане корів, то й ветеринари не будуть потрібні.
Адже прикро, що кожний хазяїн корови повинен взяти на себе забезпечення ветпрацівників: дбати про їхні премії та зарплати. Нісенітниця якась. Сидіти на шиї людей, які ледве виживають!..
 
село Юрчиха 
Кам’янського району 
Черкаської області.
Від редакції. У відповідь на цей емоційний лист хочеться додати, що (чи то реагуючи на нашу критичну публікацію, а може, так збіглося) готується проект наказу. Розцінки на ринках на ветеринарні послуги планується помітно знизити. Сподіватимемося, що в аграрному міністерстві не увімкнуть «задній хід».
 Розмір плати за проведення державної ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчих ринках, ярмарках тощо (відповідно до розміщеного на офіційному сайті Держветфітослужби України ПРОЕКТУ наказу та до чинного нині наказу Мінагропроду від 31.10.2012 № 666)