Одна з відомих комерційних газет оприлюднила звістку про нібито початок переговорів у Москві між віце-прем’єр-міністром Юрієм Бойком та главою «Газпрому» Олексієм Міллером про створення двостороннього газового консорціуму. 
Прямо кажучи, не така вже й дивовижна новина, якщо зважити, що консорціум у такому вигляді вже неодноразово був предметом україно-російських переговорів. Або якщо згадати свіжу претензію «Газпрому» на 7 мільярдів доларів США за газовий недобір минулого року.
При всьому тому газета посилається на анонімні джерела в «Газпромі» і Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України — тому це викликало неабияку недовіру. Джерело з «Газпрому» повідомляло, що українська сторона наполягає нібито на паритетних засадах створення консорціуму, гарантованій оплаті послуг з транзиту на суму 2,2 мільярда доларів США і зниженні ціни газу до 280 доларів США за тисячу кубометрів.  Правдоподібно, і водночас малоймовірно.
Джерело з Міністерства енергетики та вугільної промисловості нібито пояснює, що Україна вимушена піти на створення консорціуму без участі європейської сторони, бо до того підштовхують жорсткі умови надання кредиту Європейським банком реконструкції та розвитку на модернізацію української ГТС. Зокрема, йдеться про виділення позичальника зі складу НАК «Нафтогаз України», схвалення Кодексу газових мереж з фіксацією рівного доступу до ГТС згідно з відповідною європейською директивою тощо. Малоймовірно, хоч і правдоподібно, як то кажуть, у стилі класичного піару.
Телефонуємо до прес-служби НАК «Нафтогаз України» — не можуть ані підтвердити, ані спростувати зміст переговорів у Москві, радять про подробиці розпитувати у газетярів. З приймальної заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Сергія Чеха повідомляють, що він на засіданні уряду. А в прес-центрі цього відомства Марина Пекарчук заявляє, що рішення з цього приводу ще не надходило. А без рішення вона нічого коментувати не ладна.