Проти створення Міністерства інформаційної політики з функціями контролю над ЗМІ, яке ще називають «міністерство правди», вже висловилися провідні вітчизняні журналісти, народні депутати України, низка міжнародних організацій та посольств різних держав.

До них приєдналися і кіровоградці. Майже півсотні працівників засобів масової інформації різних форм власності вийшли на акцію протесту проти створення нового органу та долучилися до заяви руху «Стоп цензурі».

Звернення до Президента України Петра Порошенка та Прем’-єр-міністра Арсенія Яценюка підписали 49 журналістів, фотокореспондентів і операторів Кіровоградщини.

Медійники стверджують: така структура під виглядом профільних управлінь існувала ще з часів президентства Кучми. Та надання ще більших репресивних функцій новому міністерству є порушенням принципів демократії і свободи слова. Журналісти зазначають, що невдовзі після повалення диктатури «темники» про висвітлення діяльності уряду знову почали надходити до головних редакторів та директорів державних ЗМІ. Є побоювання, що наступ на свободу слова та втручання в журналістську діяльність тепер здійснюватиметься в ЗМІ усіх форм власності.

Останнього разу кіровоградські медійники збиралися на масову акцію протесту майже рік тому, засуджуючи застосування фізичної сили та зброї до їхніх колег, які працювали на Майдані.

 

Кіровоградська область.

Журналісти зібралися на центральній площі Кіровограда — Героїв Майдану, щоб підтримати своїх колег з усієї України.

Фото автора.