За підсумками минулого року на Чернігівщині індекс виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів становив 102,4%. Про це повідомила начальник відділу харчової та переробної промисловості Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Галина Сич. За її словами, таких результатів вдалося досягти передусім за рахунок зростання виробництва з перероблення і консервування овочів та фруктів в 1,8 разу, крохмалю і крохмалепродуктів — у 1,3 разу, а також виробництва нерафінованої олії та жирів, солоду та пива. Збільшено обсяги випуску м’яса яловичини та телятини свіжої і охолодженої, рибних продуктів, вершків, молока обробленого рідкого, масла вершкового, кисломолочних продуктів, сухого молока, круп та інших продуктів. Загалом у харчопереробну галузь Придесення за рік залучено 78,1 млн. грн. інвестицій, з яких 20,9 млн. грн. вкладено у розвиток молокопереробної галузі.
Економіка
43
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Прийняли закон щодо пенсійного забезпечення окремих осіб із числа учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України 101
-
2Міжнародний день солідарності людей 91
-
3Олександр Гайду: Одним з головних пріоритетів Комітету є законодавче сприяння веденню аграрного бізнесу 82
-
4У Верховній Раді України відбулася зустріч керівництва Парламенту та голів депутатських фракцій з урядовою делегацією Литви на чолі з Прем’єр-міністром Гінтаутасом Палуцкасом 72
-
5Прийняли за основу законопроєкт щодо оновлення Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року 68