Кабінет Міністрів планує перенести кінцеву дату взяття на облік пенсіонерів, які нині не можуть отримати пенсію на тимчасово окупованих територіях. Про це під час брифінгу з питань соціального захисту тимчасово переміщених осіб повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр культури В’ячеслав Кириленко.
За його словами, сьогодні є об’єктивні проблеми з обліком громадян, які почали оформляти документи, щоб отримувати гроші за межами окупованих територій Луганської та Донецької областей. «Знаючи про напруження із взяттям на облік людей із тимчасово окупованих територій для виплати пенсій та всіх соціальних виплат, які можуть бути обмежені, якщо люди на такий облік не встигнуть стати до 31 грудня, ми розглядаємо питання перенесення цієї дати на пізніший термін», — зазначив В. Кириленко.
Кажучи про соціальний захист тимчасово переміщених осіб, урядовець запевнив, що «немає жодної людини зі сходу України чи з анексованого Криму, яка не може розраховувати на підтримку і допомогу з боку Української держави». Водночас він підкреслив, що «обов’язком Української держави є й те, щоб кошти, які нелегкою працею здобуває український народ, не розграбовувались на територіях, де орудують терористи».