У черговій частині Луганського міського управління внутрішніх справ 8 лютого о 2 годині 17 хвилин пролунав дзвінок. Жінка просила про допомогу й розповіла, що її чоловік пішов з дому і взяв із собою двох маленьких дітей — 2-річну Вероніку і 5-річного Андрійка. На вулиці мінусова температура, а на дівчинці лише кофтинка та підгузок, на хлопчику — легкий домашній одяг. Зупинити чоловіка жінка не змогла: він відштовхнув її з такою силою, що вона впала й сильно вдарилася головою.
Через деякий час на «102» зателефонували охоронці з будівлі міської ради (вона розташована навпроти пам’ятника Ворошилову) та повідомили, що чують дитячі крики. Ще один дзвінок надійшов від мешканки багатоповерхового будинку в районі пам’ятника: приїжджайте, хтось знущається над дітьми. Чергові міліції відразу ж зорієнтували всі наряди батальйону патрульної служби та ДАІ, а також громадських формувань «Тайфун» і «Ірбіс». Протягом декількох хвилин вони прибули на місце події і побачили моторошну картину. Маленька дитина нерухомо лежала на холодних плитах, а молодий чоловік, схопивши за горло старшого малюка, намагався його задушити. Бійцям довелося застосувати силу, щоб відірвати знавіснілого батька від дитини. Його утримували п’ятеро осіб, щоб надіти наручники. Хлопчика одразу доправили до лікарні. Він був у шоці, адже на його очах батько вбив молодшу сестру.
Як розповіли охоронці, намагаючись задушити власного сина, чоловік весь час вигукував цифру 640. Пізніше дружина зловмисника розповіла про його захоплення сатанинськими сайтами в Інтернеті. Перед тим як забрати дітей з будинку, він говорив про необхідність провести певний ритуал. Можливо, злочинець зазнав впливу якоїсь місцевої сатанинської секти. Слідство перевіряє всі версії.