Ситуація в енергетиці негативно позначається на роботі шахт. Такого висновку дійшли учасники зустрічі керівництва компанії ДТЕК і активу незалежної профспілки гірників України (НПГУ). Cторони обговорили актуальні проблеми у вугільній галузі України й роботу компанії в умовах, що склалися.
Учасники зустрічі вважають, що в умовах профіциту вугілля викликає стурбованість діяльність так званих копанок, які витискають з ринку легальні шахти. Досить гостро стоїть питання й неповних розрахунків за поставлену електроенергію державними шахтами й комунальними підприємствами. Через це страждають не тільки енергетики, а й вуглярі, які недоодержують кошти за відвантажену продукцію. Загальна сума боргів перед енергетиками в Україні становить майже 11,5 млрд. гривень.
Незважаючи на непросту ситуацію в галузі, ДТЕК стабільно виплачує зарплати співробітникам своїх шахт і продовжує активну взаємодію з профспілковими організаціями в питаннях підвищення соціального захисту працівників.
«Нині ситуація в галузі загострилася — на тлі істотного профіциту вугілля в країні й обмеженості ринків збуту тіньовий ринок вугілля налічує близько 6—7 млн. тонн. У цих умовах тісна взаємодія працівників і роботодавців набуває особливого значення. Ми готові до продовження діалогу із ДТЕК і сподіваємося на позитивне вирішення проблемних питань. Тим паче що ця компанія — єдина в нашій країні, яка здатна фінансувати підприємства вугільної промисловості», — сказав голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.
Департамент зі зв’язків з громадськістю ДТЕК.
На знімку: голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець (ліворуч) і виконавчий директор ДТЕК Юрій Риженков.
Фото надано ДТЕК.