Ситуація в парламенті залишається незмінною. Опозиція продовжує цілодобове блокування трибуни та заявляє про незмінність своєї вимоги про особисте голосування. Водночас більшість наголошує, що система «Рада-3» застаріла і потрібно розробляти нову. Тож учорашня багатогодинна нарада у Голови Верховної Ради не дала жодних результатів.
Як повідомив Олександр Турчинов («Батьківщина»), опозиція блокуватиме роботу парламенту доти, доки не буде виконуватися Конституція та законодавство.
Водночас парламентарій зазначив, що пропозиції опозиції щодо тестування системи «Рада-3» більшість залишила без відповіді. «Ми говоримо, якщо ви хочете тестувати тиждень, два тижні, будь ласка, тестуйте, а протягом цього часу ми готові працювати, адже є й інші механізми особистого голосування, які не потребують тестування. Наприклад, підняттям рук або бюлетенями. Це не потребує додаткових видатків. Тому всі умови для того, щоб працювати за Конституцією, є. Потрібно лише бажання. А його немає, бо є розуміння, що більшості не буде. Відтак, треба буде проводити консультації з опозицією», — наголосив О. Турчинов.
Натомість регіонал Володимир Олійник нинішню ситуацію вважає безглуздою. «Було б інакше, якби сесію відкрили і був зафіксований хоча б один порушник. Тоді б у них було принаймні моральне право для блокування», — заявив він.
Пропозицію голосувати руками депутат також не підтримує. «Адже на двадцять голосуючих потрібна бодай одна людина, яка рахуватиме голоси. 
У свою чергу комуніст Олександр Голуб переконаний, що вихід із ситуації буде знайдено ближче до двадцятих чисел лютого. Причому сторони шукатимуть такий спосіб, який дозволить їм зберегти політичне реноме.
«Блокуванням опозиція намагається підправити свій імідж. З однієї сторони вони використовують патову ситуацію, коли треба натиснути на Партію регіонів і взяти участь у розподілі власності та отримати певний доступ до тих ресурсів, які залишилися в країні. 
Щодо розпуску парламенту, то, за словами О. Голуба, це не той варіант, яким можна налякати Президента та Партію регіонів. «Скоріше, навпаки, подібний розвиток подій спровокує досить сильне бродіння, непорозуміння серед опозиційних фракцій. Бо багато депутатів, що пройшли за мажоритарними округами, витратили чималі гроші, і не готові знову викладати мільйони», — наголосив він.
Про результати наради у Голови Верховної Ради журналістів поінформували депутати ближче до першої години дня. Як повідомив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов , можливість ухвалити консолідоване рішення є. За його словами, наступна нарада за участю Голови Верховної Ради відбудеться в понеділок. До цього часу депутати мають підготувати письмові пропозиції виходу із ситуації. «У понеділок ми ще раз їх розглянемо і, можливо, буде ухвалене якесь рішення», — зауважив він.
Він також висловив припущення, що наступного пленарного тижня депутати все-таки почнуть займатися безпосередньо законотворенням. Проте силовий варіант розблокування парламенту регіонали не розглядають. «Ми розглядаємо ті сценарії, які не смішитимуть світ», — відповів він на запитання щодо силового розблокування.
Проте лідери опозиційних фракцій Олег Тягнибок, Віталій Кличко та Арсеній Яценюк запевнили: їхня позиція залишається незмінною — домогтися особистого голосування кожного народного депутата. «Є один шлях вирішення парламентської і політичної кризи — представники Партії регіонів приходять на роботу і голосують особисто», — наголосив А. Яценюк.
За його словами, опозиція запропонувала до обговорення цілу низку питань. Зокрема, прийняти закон про кримінальну відповідальність за голосування чужими картками, внести зміни до Регламенту, в яких передбачити, що парламент працює кожен день, а процедура голосування відбувається на вечірньому засіданні щодня. А також, що Голова Верховної Ради не має права підписувати законодавчі акти, якщо вони не проголосовані в конституційний спосіб усіма народними депутатами, та що картки відсутніх обранців мають блокуватися.
Відповідаючи на запитання, що стало на заваді запровадження системи «Рада-3» у 2008 році, А. Яценюк сказав: «Система була змонтована у вересні 2008 року. На той момент, коли мене вже звільнили з посади голови, буквально через тиждень були отримані всі сертифікати і свідоцтва, які давали можливість включити систему. Це був найдешевший і, водночас, найефективніший спосіб змусити депутатів голосувати особисто». За його словами, впродовж трьох років було внесено десятки постанов щодо запровадження цієї системи, але жодна не була підтримана.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.
Представники більшості сподіваються на відновлення роботи.
Опозиція блокуватиме парламентську трибуну без вихідних.
Олександр Єфремов.
Дослівно
Олександр Єфремов: «Дуже багато народних депутатів вперше прийшли до парламенту і вважають, що їхнє головне завдання — робити те, що вони роблять нині. Водночас не розуміючи, що на Верховній Раді зав’язаний цілий блок питань, пов’язаних із розвитком нашої держави, у тому числі й першочергових, які стосуються фінансової складової».
 Олег Тягнибок, Віталій Кличко та Арсеній Яценюк.
Цитата
Віталій Кличко: «Ставлення до народних депутатів негативне. З року в рік воно лише погіршується. Ми прийшли до парламенту, щоб змінити ставлення до Верховної Ради, щоб депутати приходили на роботу, вивчали законопроекти й ухвалювали нові закони в інтересах українців. І ми обстоюватимемо нашу позицію день і ніч до тих пір, поки це найважливіше для Верховної Ради питання — особисте голосування — не буде вирішене».