Голова Верховної Ради України Володимир Рибак під час учорашньої зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджанської Республіки в Україні Ейнуллою Мадатлі обговорив низку питань двосторонньої співпраці між Україною і Азербайджаном та її парламентського виміру — зокрема.
Голова Верховної Ради України зазначив, що Україна приділяє велику увагу розвитку відносин з Азербайджаном як у контексті існуючого формату взаємин, так і у площині наповнення конкретним змістом стратегічного партнерства Києва і Баку. За його словами, підтвердженням цього є висока динаміка розвитку українсько-азербайджанського діалогу у минулому році, у тому числі — на міжпарламентському рівні. Він також висловив упевненість, що офіційний візит Президента Азербайджану Ільхама Алієва та проведення в рамках цього візиту Четвертого засідання Ради Президентів України і Азербайджану стануть ключовими заходами 2013-го року.
Керівник українського парламенту наголосив на важливості ролі «груп дружби» у міжпарламентському співробітництві. При цьому він зазначив, що до складу такої української «групи дружби» увійшло 36 народних депутатів. На його переконання, двосторонні візити цих парламентських груп сприятимуть поглибленню діалогу між обома країнами.
Також, за словами 
В. Рибака, для подальшого розвитку контактів між парламентаріями обох країн важливо використовувати багатосторонній формат, у тому числі в рамках парламентських асамблей, членами яких є Україна та Азербайджан. Він високо оцінив стабільні торгівельно-економічні відносини між країнами та зазначив, що Україна зацікавлена у продовженні роботи над пошуком нових шляхів подальшої активізації співробітництва.
Голова Верховної Ради України відзначив, що українсько-азербайджанське співробітництво активно розвивається не лише у політичній, торгово-економічній, а й у культурно-гуманітарній сфері, зокрема, у сфері науки та контактів між вищими учбовими закладами обох країн. У цьому контексті як приклад практичного співробітництва між Україною та Азербайджаном він назвав підготовку азербайджанських спеціалістів для космічної галузі на базі Національної академії авіації Азербайджанської Республіки за участю професорсько-викладацького складу Дніпропетровського національного університету ім. 
О. Гончара.
Своєю чергою, Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки передав вітання Голові Верховної Ради з нагоди його обрання на цю посаду від імені керівництва країни та запросив В. Рибака відвідати Азербайджан з офіційним візитом найближчим часом. На переконання Е. Мадатлі, двосторонні візити допоможуть поглибити взаємовідносини між обома країнами та інтенсивно розвивати співробітництво у різних сферах.
***
Учора також відбулася зустріч Голови Верховної Ради України В. Рибака з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Молдова в Україні Іоном Стевіле.
 
Прес-служба Верховної Ради України.
 
Голова Верховної Ради України Володимир Рибак під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджанської Республіки в Україні Ейнуллою Мадатлі.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.