Дорогі співвітчизники!

Сердечно вітаю вас із Днем місцевого самоврядування.
Революція Гідності засвідчила величезний запит українського суспільства на ефективну владу європейського зразка. Україні необхідне справжнє народовладдя, що забезпечить реальну участь громадян у прийнятті державних рішень та розв’язанні щоденних насущних проблем.
Нині наша країна стоїть на порозі доленосних перетворень, які мають докорінно змінити принципи організації місцевої влади та істотно розширити повноваження органів місцевого самоврядування. Місцеві громади повинні, нарешті, одержати дієві механізми і джерела фінансування, щоб самостійно вирішувати основні питання життєдіяльності, розвитку територій.
Цього святкового дня висловлюю глибоку повагу та щиру вдячність працівникам місцевого самоврядування, депутатам місцевих рад, усім небайдужим, хто працює з людьми і для людей.
Вірю, що Український народ дасть гідну відповідь на всі виклики сьогодення, сформує відповідальну місцеву владу і натхненно працюватиме для поліпшення свого життя. Спільно ми побудуємо демократичну, економічно потужну, квітучу державу!
Бажаю миру, злагоди і добробуту кожній родині, громаді, усій Україні!
Голова Верховної Ради України Володимир ГРОЙСМАН.