Що турбує мешканців Дніпропетровщини? Про це люди розповіли голові обласної держадміністрації Дмитру Колєснікову під час чергового особистого прийому.
Головним клопотом однієї з жительок обласного центру був непрацюючий телефонний зв’язок. Жінка, яка звернулася до Дмитра Колєснікова, розповіла, що через пошкодження кабелю її телефон не працює з 14 січня. У ремонтній службі порадили чекати не менше місяця. Однак це для жінки занадто довго: за допомогою Skype вона зв’язується із братом, який живе за кордоном. У брата — розлад мови, тому їх спілкування можливе тільки за допомогою відеозв’язку. Дмитро Колєсніков пообіцяв усунути проблему за тиждень.
Жителька Новомосковська, якій видалили легеню, перебуває на обліку в медзакладі. Щорічно доводиться проходити дороге лікування. Від голови ОДА вона попросила матеріальної допомоги на лікування. Той пообіцяв знайти кошти через пару тижнів.
Також з питання здоров’я звернулися дві мешканки Дніпропетровська. Одній потрібна діагностика серця, іншій — стаціонарне лікування в обласному центрі кардіології та кардіохірургії. Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації відразу ж одержав завдання надати все необхідне. Пенсіонерці з обласного центру цього дня пощастило з путівкою для оздоровлення в березні 2013 року в санаторії для ветеранів війни.
Батько-одинак, який виховує в Дніпропетровську чотирьох дітей, також не залишився без уваги. Для старшої дванадцятирічної дівчинки виділять путівку на оздоровлення. А батьку за дорученням голови ОДА спробують знайти роботу.
Учасниці блокади Ленінграда з Першотравенська було відмовлено в продажі квитка на міжміський рейс за пільговими цінами. І Дмитро Колєсніков одразу доручив відповідальним розібратися з порушеннями. Строку дав цілий тиждень.
«Та допомога, яка на прохання жителів регіону надається адресно, є кроком до загального підвищення якості життя на Дніпропетровщині, — розмірковує Дмитро Колєсніков. — Питання, з якими звертаються люди до будь-якого керівника, мають вирішуватися так само оперативно, як і у випадку особистого звернення до голови ОДА».
 
Дніпропетровська область.
Фото надано прес-службою Дніпропетровської ОДА.
Дмитро Колєсніков веде прийом громадян.