6 лютого на Чернігівщині жителі області, увімкнувши радіоприймачі, не могли спіймати в ефірі як програми першого національного каналу Національної радіокомпанії України, так і передачі обласного радіо. Замість них лунали пісні, голоси інших радіокомпаній, що обурило чернігівців більшості населених пунктів. Зі скаргами вони звернулися до органів місцевої влади, редакцію обласного радіо.
— Ми отримали лист з попередженням про припинення трансляції від Чернігівської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, — повідомив генеральний директор обласної державної телерадіокомпанії Анатолій Тютюнник. — Керівництво останнього мотивує це тим, що у свою чергу отримало відповідне звернення Національної радіокомпанії України.
Як з’ясувалося, роботу УКХ-радіопередачів було призупинено через нестачу бюджетних асигнувань на трансляцію радіопрограм у 2013 році, їх виділено вчетверо менше від потреби і втричі менше, ніж торік.
Фактично Чернігівська область опинилася в ефірній зоні, підконтрольній комерційному радіо, 14 FM-радіостанцій ведуть трансляцію іноземними мовами.
Нині на Чернігівщині залишилося близько 30 тисяч «дротових» радіоточок, по яких ще можна почути програми першого національного каналу Національної радіокомпанії України та обласного радіо. Це 6—7 відсотків потенційних радіослухачів.
У Чернігівські обласній державній телерадіокомпанії не припиняють готувати радіопередачі навіть для раптово звуженого кола слухачів. Журналісти сподіваються, що проблема трансляції тимчасова і її вдасться вирішити найближчим часом.
Щодня вони, як і раніше, випускають 4 випуски новин та кілька тематичних передач зранку, вдень та увечері. Якщо період «мовчання» радіо затягнеться, то відповідно виборців буде позбавлено можливості слухати прямі трансляції виступів своїх обранців у Верховній Раді.