Компартія не підтримує пропозицію голосувати двічі на тиждень
 
Колотнеча навколо впровадження так званої сенсорної кнопки, на думку Ігоря Калєтніка, — це «черговий політичний популізм навколо неіснуючої проблеми». «Ніхто під час передвиборної кампанії не обіцяв своїм виборцям, що одним із перших питань, які він вирішить у парламенті сьомого скликання, буде запровадження системи голосування Рада-3. Усі політичні сили брали на себе зобов’язання — працювати на потреби виборців, створювати законодавство, яке поліпшить життя людей. Та виконувати статтю 84 Конституції, якою передбачено особисте голосування народного депутата. Навколо чого сьогодні взагалі відбуваються ці обговорення?» — цитуючи Ігоря Калєтніка, повідомляє прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради.
Політик вважає, що у день, в який мала відкритись друга сесія парламенту сьомого скликання, у Верховній Раді були присутні майже всі народні депутати, які мали бажання голосувати особисто. Однак опозиція цьому завадила. Парламентарій підкреслив, що меншість проводить політику подвійних стандартів. Адже через блокування парламенту відмовилась розглядати питання, ініційовані депутатами із фракцій «Батьківщина», «УДАР» та «Свобода».
«Це дуже негативний приклад, і в нашій державі, і за її межами. Такими речами завдається шкода іміджу не тільки українського парламенту, а й кожному народному депутату особисто. Тому дуже важливо, щоб наші колеги, які ініціювали це блокування, все-таки зрозуміли важливість того, що Верховна Рада має працювати. Задля українських людей та для розвитку нашої держави», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради.
***
Фракція Компартії не підтримує пропозицію про голосування за законопроекти у сесійній залі двічі на тиждень — у вівторок та четвер. Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради Ігор Калєтнік, повідомляє його прес-служба. (Нагадаємо, відповідна пропозиція міститься у меморандумі, який опозиції запропонувала підписати більшість).
«Ми цю пропозицію підтримувати не будемо. Чинні норми щодо голосування є оптимальними, дають змогу ефективно працювати Верховній Раді, а кожному депутату — голосувати особисто», — підкреслив І. Калєтнік. Водночас він додав: щоб ввести практику голосування двічі на тиждень в дію, потрібні зміни до Регламенту.
Дослівно
 
Перший заступник Голови Верховної Ради Ігор Калєтнік:
 
«Якщо норми про голосування двічі на тиждень введуть, депутати збиратимуться разом у сесійній залі лише чотири рази на місяць. У  дні обговорення законопроектів в залі сидітиме головуючий і з десяток депутатів, ймовірно, авторів цих законопроектів. Про яку ефективність роботи Верховної Ради тоді можна казати».