Мало не бойові дії розгорталися вчора у столиці. Учасники одразу кількох мітингів від самого ранку взяли в облогу будівлю Київської міської державної адміністрації. День для масових акцій було обрано не випадково: вчора депутати міської ради саме мали приймати бюджет столиці на цей рік. Тому активісти громадських організацій та представники опозиційних політичних сил вирішили нагадати владі про таке поняття, як «місцеве самоврядування». Банальним мітингом із проголошенням своїх вимог у гучномовці цього разу не обмежилися. Пішли далі — силою увірвалися до чиновницької будівлі. Секретар Київради Галина Герега здалася без бою: заявила, що не може відкрити сесію і почати засідання. Винуватців «зриву» назвала хуліганами та звинуватила їх у «зупинці розвитку міста».
А почалось усе з того, що на площу навпроти будівлі КМДА почали сходитись учасники одразу кількох акцій протесту. В кожного свої вимоги, та один адресат. Поки одні від міської влади вимагали розібратися в ситуаціях із незаконними забудовами в історичному центрі Києва, інші просили виділити кошти на ремонт автодоріг. Та лейтмотивом усіх мітингів, участь в яких узяло кількасот осіб, став заклик відновити самоврядування у столиці.
— Наші вимоги такі. Перша — припинити нищення історичного центру міста. Друга вимога — щоб доступ до КМДА був вільний для всіх українців. Третя вимога — розглянути події, які відбувалися 29 січня, коли намагалися створити псевдогромадську раду, — пояснив активіст акції Руслан Андрійко.
Проте вільного доступу на заплановану сесію Київради мітингувальникам не надали. Відтак виборювати це право були змушені силою. Результат — бійка з охороною, виламані двері, зірване засідання.
За лічені хвилини на офіційному сайті КМДА з’явилась інформація: через зірване засідання постраждають передусім кияни-бюджетники. Мовляв, для них неухвалення бюджету означає недоотримання зарплат. З тієї само причини, буцімто, під питанням і отримання малозабезпеченими матеріальної допомоги. 
Тим часом, прорвавшись усередину будівлі, «хулігани-протестувальники» не палили і не трощили майно, а вимагали зустрічі з головою КМДА та в. о. столичного голови пані Герегою. На діалог погодився лиш Олександр Попов. Під спалахи фотокамер чиновник пообіцяв забезпечити вільний доступ киян до Київради. Та самі мітингувальники цю «аудієнцію» назвали не результативною. Тому вирішили заночувати в будівлі Київради.
Відреагували на вчорашні події і в столичному головному управлінні МВС. В очах правоохоронців відбувалося таке: «Близько 200 осіб, порушуючи громадський порядок, діючи в протиправний спосіб, виламали вхідні двері та зайшли до будівлі Київради. На місці подій працюють правоохоронці, з’ясовуються обставини подій».
За попередньою інформацією, постраждав один із охоронців адмінбудівлі.
На знімку: під час акції.