Україна — Норвегія. 2:0. Голи: Морозюк, 17, Ярмоленко, 42. На 87-й хвилині Ельюнуссі не реалізував пенальті (воротар).
Україна: П’ятов, Шевчук, Хачериді (Коноплянка, 46, Богданов, 85), Мандзюк, Федецький, Тимощук (Селезньов, 63), Ротань, Гармаш (Безус, 63), Морозюк, Ярмоленко (Степаненко, 63), Зозуля (Девич, 76). Тренер — Михайло Фоменко.
Норвегія: Ярстейн, Регініуссен, Геденстад (Парр, 72), Гангеланд (Форрен, 46), Ріїсе, Йєнссен (Гусеклепп, 63), Генріксен, Ейркрем (Гаші, 46), Браатен, Ельюнуссі, Нільсен (Конрадсен, 62). Тренер — Егіль Ольсен.
Вилучено Мандзюка, 83 (фол останньої надії).
Рефері — Карлос Клос Гомес (Іспанія).
Севілья. «Естадіо Олімпіко». 1 000 глядачів. 15 градусів.
Перемога над збірною Норвегії була дуже важливою для команди України, насамперед у психологічному плані. Адже вона певною мірою дала їм зрозуміти: не все ще втрачено. І якщо добре постаратися, зіграти з максимальною самовіддачею у матчах, котрі залишилися, то можна поборотися за путівку до Бразилії-2014.
— Новий рік почали з виграшу — це добрий знак, — сказав півоборонець атакувального плану Андрій Ярмоленко, який цього разу відзначався корисними діями. — Такий результат має додати нам упевненості вже в офіційних зустрічах. Погодьтеся, що всі наші футболісти віддавалися грі, тому у них багато що виходило. І не тільки Андрій П’ятов і ті, хто забивали, зробили результат. У цьому заслуга всієї команди...
Першу результативну атаку українців розпочав саме Ярмоленко. Андрій точною передачею знайшов Артема Федецького, а той вже подав на дальню стійку, де чатував Микола Морозюк. Він вистрибнув і влучно пробив головою з гострого кута.
І в другому взятті воріт норвежців активну участь взяв Ярмоленко. Але цього разу він сам ефектним ударом майже з лінії карного майданчика завершив атаку, скориставшись точною передачею Романа Зозулі. Як бачимо, час, проведений цими гравцями разом у молодіжній збірній і «Динамо», даремно не минув. Відчувають вони один одного — це факт.
І рефері, і наша команда зробили все для того, щоб у матчі відновити інтригу. Але вилучення з поля, пенальті у ворота українців не стали додатковим вугіллям у топку паротяга. Збірна України не дала супернику жодного шансу.
Можна дискутувати, чи порушив правила Федецький, але молодець П’ятов — він упевнено парирував пенальті. Отже, дебют чотирнадцятого в історії збірної України тренера виявився цілком успішним.
— Я подякував хлопцям за перемогу. Це лише перший мій матч, я тільки познайомився з гравцями, — сказав після поєдинку Михайло Фоменко. — Чимось задоволений, чимось ні. Завдання перемогти за будь-яку ціну не було. Дуже хотілося, щоб команда продемонструвала змістовну гру. Потрібно було переглянути футболістів, оцінити, хто на що здатен.
Звичайно, після цієї зустрічі з’явилося чимало запитань, але їх не озвучуватиму. Як на мене, позитивних моментів у діях нашої команди було значно більше, ніж негативних. Перед березневим матчем з Польщею матимемо ще один збір.
...Що б там не казали, а перемога завжди приємна. А працювати нашій команді є над чим. На цьому наголошував і тренерський штаб, і гравці, котрим основну підготовку тепер доведеться проводити в клубах. То ж за роботу, товариші!
Фото Павла КУБАНОВА (із Севільї, спеціально для «Голосу України»).
Андрій Ярмоленко дякує Роману Зозулі за відмінну передачу, Руслан Ротань (ліворуч).